Recept ● wafeltjes

dinsdag, december 15

Poeslief vraag ik mijn zusje of ze weer van die heerlijke wafeltjes wilt bakken. 'Ja', antwoordt ze. Ik spring bijna een gat in de lucht, die wafeltjes zijn echt mijn lievelings! Nog geen uurtje later ruik ik de heerlijke geur van deze overheerlijke wafeltjes. Ze zijn echt een succes én lekker, vooral lekker. Ik maakte er foto's van en bedacht dat het misschien leuk was als ik ze met jou ging delen. Enjoy!
Dit heb je nodig:

 Twee zakjes vanillesuiker
400 gram suiker
Een halve theelepel bakpoeder
500 gram bloem
Eén lepel vanille poeder
400 gram boter
Zes eieren
Snuifje zout
Dit is wat je moet doen:

 1. Meng de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het pakpoeder en het zout samen.
2. Maak een kuiltje in het deeg.
3. Smelt de boter in en klop de eieren in de boter los. Giet dit beslag in het kuiltje.
4. Roer het geheel goed tot een gladde massa.
5. Laat het enkele uren rusten.
6. Giet stuk voor stuk een beetje van het beslag in het wafelijzer.
7. Bak de wafels en eet ze daarna lekker op.

Dit is een receptje voor een hoop wafeltjes, zo heb je een voorraadje, want ik zeg het je, je gaat er geen genoeg van krijgen. Deze wafeltjes werden met een speciaal wafelijzer om hartvormige wafeltjes te maken gebakken.Bovendien ben ik in kerststemming, wil urenlang kerstliedjes draaien (lees: honderd keer All I want for Christmas, want ik moet nog een hele hoop andere kerstliedjes ontdekken, ideetjes zijn welkom :) )

Liefs,
Louise

17 opmerkingen:

 1. Mmmm, lekker! Zo leuk dat ze hartvormig zijn, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, mooie foto's! Ik houd echt van wafels, nom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammie ze zien er fantastisch uit, ik hoop dat er meer recept berichten komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehh wat ziet dat er lekker uit ! Wat een lief zusje heb je dan ook ! Je bent niet de enige die al in een kerststemming is, ik draai alleen maar kerst playlists en iedereen wordt er gek van, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben thuis exat hetzlfde wafelijzer en mijn broertje heeft ze onlangs ook gemaakt, haha! Die zijn onwijs lekker, hihi. Volgens mij gebruiken wij ook ongeveer hetzelfde recept. Zo'n wafeltjes zijn de perfecte motivatie tijdens de examens. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er zo lekker uit en ook schattig in dat hartjesvormpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, ik ken(de) je blog nog niet, maar wat een prachtige foto's maak je! Zo contrastrijk, echt heel erg mooi. En wafeltjes gaan er altijd in bij mij, haha. Echt zo'n wintergerechtje, net als wentelteefjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aahh dat ziet er echt heel lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen. Ideetje: Ik vind de kerstliedjes van Ariana grande ook wel heel leuk :)
  Lieefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ook een wafelijzer alleen niet hartvormig. Ik ga het receptje wel onthouden hoor. Hele mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie fototjes! En oh dit ziet er zo leuk uit. Stuur ze maar door hoor. X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, al die verleidende wafeltjes! Gisteren op de kerstmarkt en nu op jouw blog, haha! Moeilijk om nog aan te kunnen weerstaan! Nu het eindelijk vakantie is heb ik tijd genoeg om eens wafels te kunnen bakken, nu hopen dat mijn vader ons wafelijzer nog niet heeft weggegooid! All I want for christmas zit echt al een hele ochtend in mijn hoofd, haha! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O ja, Santa tell me van Ariana Grande geraakt ook niet meer uit je hoofd na een tijd! (;

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke wafeltjes! Ze zien er echt jummie uit! De vorm vind ik ook onwijs schattig! Thanks voor dit leuke recept! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super schattig! Ze zien er echt lief uit, en ook als een perfect hapje voor in deze decembermaand. En luv je lay out en foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Omg, ik krijg er meteen honger van, haha! Wat ziet het er heerlijk uit! Super mooie foto's ook trouwens, wauw! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Al die foto's gewoon al... ZOOO MOOI! Hoe bewerk je ze? Ze zien er echt mega lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen