Things I will do this holiday

maandag, december 21

De kerstvakantie staat voor de deur. Nee, knijp me even, want het is kerstvakantie. Het voelt nog steeds gek dat ik opsta zonder huiswerk, dat ik gewoon kan doen wat ik wil en zelfs kan lezen, zonder dat het een boek voor school is dat de volgende dag uit moet zijn.Oh. Ik had het zo druk met kerstvakantie vieren dat ik vergat om foto's te trekken, nee, ik vergat het niet echt, ik heb er wel een paar gemaakt (maar die zijn helaas heel erg mislukt). Ik kwam thuis met een behoorlijk goed rapport en dat moet ik nog maar eens tegen mezelf zeggen, want ik merk dat ik echt niet snel tevreden ben, een beetje perfectionistisch, dat heb ik altijd al wat gehad. Ik vierde de verjaardagen van vriendinnen, ging naar het langverwachte einde van de Hungergames kijken en we hielden een gezellig slaapfeestje, die naam, gek, want vaak wordt er niet echt veel geslapen. Ik wijk af. Dit wil ik nog doen deze vakantie:

Langer slapen
Eigenlijk zou er 'slapen' moeten staan, ik loop de laatste tijd rond met reuze wallen en ik kan niet stoppen met geeuwen. In de vakantie zou ik daar tijd voor moeten hebben. Soms heb ik gewoon enorm veel zin om iets te doen dat ik al om half acht opsta, omdat mijn hoofd van de ideeën uitbarst.

Foto's maken
Ik ben niet echt van plan dit niet te doen, want dit is wat ik graag doe. In de vakantie kan je genieten en al het schoolwerk even loslaten, en foto's maken, véél foto's maken.

Trainen
En work-outen. Binnekort heb ik een wedstrijd en ik heb gewoon het gevoel dat ik al maanden niet getraind heb (en langs de ene kant is dat ook waar).

Niks doen
Het omgekeerde van wat hierboven staat. Rusten, genieten van de rust en slapen, nog meer slapen.

Genieten van alle kleine dingen
Zo gaat dat als het december is, het jaar vloog weer voorbij, je kijkt terug naar al die mooie dingen dat er gebeurden, zo gaat dat nu eenmaal. Meestal hou ik niet echt van Kerstmis zelf, de dag waarop we met z'n allen naar de familie moeten. Ik heb een reuze familie, ik voel me er soms gewoon niet zo goed in, dan ben ik liever alleen of met enkelen. Ik voel me verlegen, zeg liever niets. Gek, want ik ben verzot op Kerstmis, maar niet op dat drukke gedoe. Dit jaar ga ik gewoon van alles genieten, ook van die drukte.

Bloggen
Dat is een beetje vanzelfsprekend. Ik ga er tijd voor maken en er iets moois van proberen maken.

Lezen
Een echt boek, want dat is al ontzettend lang geleden. En liefst een nieuwe, zodat ik de afloop nog niet ken.

En dan nog tussen al die drukke feestdagen mezelf terugvinden. Doen wat ik echt leuk vind, of me weer even terug trekken in mijn knusse kamertje, want dat mag ook, die twee weken vliegen zo voorbij.

Wat zijn jullie plannen voor de kerstvakantie?

Liefs,
Louise

12 opmerkingen:

 1. Echt super leuk is het hé? Wanneer je gewoon zowat elke dag foto's kan schieten, haha. Zonder dat je je druk hoeft te maken om schoolwerk dat nog gedaan moet worden. ZO FIJN. EN slaapfeestjes, die naam is écht verkeerd ja, noem het eerder opblijffeestjes, ofzoiets. Ik ben nu onlangs ook begonnen met een boek (dat ik van mijn oma had gekregen) en het doet wel deugd hoor, zo voor het slapengaan. Ik ben vandaag ook vrij vroeg opgestaan. (Maar ik ben als een luie otter op de zetel gaan liggen en tv gekeken, haha, oeps.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh leuke plannetjes! Ik ga ook lekker veel foto's maken en niks doen :) En natuurlijk lekker uitslapen! Blij zijn met kleine dingen is ook zo'n goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo raar om niet te hoeven want dat zit nu zo in mijn ritme getekend. Maar superleuke plannen heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke blogpost! Ik vind het ook zalig dat ik nu zowat elke dag kan bloggen! (;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk lijstje! Hopelijk gaat het allemaal lukken en heel veel plezier deze vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Langer slapen staat sowieso elke vakantie op de agenda, hahah! Ik heb, in tegenstelling tot jou, een vrij kleine familie waardoor ik me echt wel thuis voel bij hen! Ik zou graag nog eens naar de cinema gaan, dat is echt al veel te lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt top, hier was ik vanochtend ook mee bezig toen ik wakker werd. Wat ga ik allemaal doen? Vakantie is zo fijn! Geniet ervan :) :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, dat gevoel ken ik. Wanneer je midden in de nacht wakker schiet met een explosie aan inspiratie en daarna gewoon weg niet meer in slaap kan vallen, omdat je die inspiratie in je hoofd al helemaal aan het uitwerken bent. langs de ene kant super handig maar langs de andere kant ook echt een vreselijke situatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo eens! Vooral een boek lezen lijkt me zo heerlijk. Als ik daar 'de rust' niet voor heb begin ik er niet aan. Maar als ik er eenmaal in zit vind ik het heerlijk. Lekker oppakken dus deze vakantie. Hopelijk kun je alles doen waar je zin in hebt. :) Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke plannen heb je! fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, eindelijk vakantie! Je hebt al heel wat leuke dingen gedaan, en je vakantie lijstje is ook precies de mijne. Foto's maken, niks doen en ook boeken lezen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt geweldig om allemaal te doen, veel plezier ermee! Ik zou dringend ook eens moeten uitslapen en veel foto's nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen