Zo was Gent

woensdag, december 23

Een maand of twee terug boekten mijn ouders een B&B in Gent. We zouden die maandag met de trein vertrekken en dinsdag weer thuiskomen. Ik had er al lang naar uitgekeken, want als ik eerlijk ben, was ik er nog maar één keertje geweest (op schoolreis zelfs). Ik had er heel erg veel zin in en het gaf extra moed om de laatste examens te knallen. En daar stond ik dan, gewapend met het fototoestel en een zak vol leuke dingen, die alsmaar zwaarder werd.Alles was versierd met ongelooflijk mooie lampjes en lichtjes, helemaal in kerstsfeer. We kwamen aan rond de middag en vertoefden de rest van de dag in het stad. Het was er mooi. De sfeer van die huisjes is schattig, ik kon er wel duizenden foto's van nemen. We bezochten het Gravensteen, iets wat ik me nog goed kon herinneren van de schoolreis en slenterden door de veel te mooi versierde stad. Ik kan zelfs zeggen dat mijn papa die dag een held was. Is. Toen ik met mijn zusjes aankwam zag ik mijn broertje bij een vrouwtje zitten, ze was gevallen met haar fiets in de tramsporen (je moet er echt goed uitkijken, want de tram rijdt daar overal), hij had de ambulance gebeld en even later kwam die aan samen met een cameraploeg (mijn broertje denkt voor Helden door het vuur, die in het brandje eerder die dag ook aan het filmen waren). Dat filmen is niets voor mijn vader, wij gingen al weg, maar ik weet dat hij de held achter dit verhaal is.

De tweede dag hielden we voor het shoppen. We kwamen in een veel te drukke Primark, waar ik nieuwe schoenen en leuke sokken kreeg. Mijn mama had nog een lijstje met kerstcadeautjes die we nog moesten zoeken, dus gingen we bij Lush even binnen, Ik ging die avond nog hardlopen thuis en ik kan echt niet veel verdragen van vet eten, daarvan word ik misselijk, dat is een van de redenen waarom we in Exki gingen lunchen. Omdat Gent nu eenmaal de biologische hoofdstad van Europa is, vond ik het wel kunnen om zo een biologisch frisdrankje uit te proberen. Hemels.

Ik heb echt genoten van dit 'citytripje' in mijn eigen Belgenlandje. Het was best druk (waardoor ik Leo van Thuis even gezien heb) en niet altijd de moed had om foto's te schieten. Ik at een frozen yoghurt (iets waar ik al maanden achter zaagde), maar iedereen vond het lekker, dus het was het zagen waard.

Heb jij dit al eens gedaan?

Liefs,
Louise

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je even in Gent was! De foto's zijn voor mij heel erg herkenbaar, haha. Supergoed van je papa trouwens, ik heb het geluk gehad *hout vasthouden* dat ik redelijk goed kan fietsen, want het is inderdaad geen kinderspel ;) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je op citytrip was in Gent,ik vind het daar echt super mooi,maar inderdaad soms wel gevaarlijk met dei trams!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw, wat een prachtige foto's! Gent lijkt me echt een geweldige stad, met mooie huizen en prachtige oude gebouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, Gent ziet er zo ontzettend mooi uit! En je hebt hele mooie foto's gemaakt :)
  Liefs, Josie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooie foto's en Gent ziet er heel pretty uit met zijn lichtjes! Sowieso hangt in bijna elke stad wel een shitload aan lampjes waar ik heel blij van word :) Leuk zo'n citytripje, klinkt heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat moedig van je vader! Ik zou denk ik ook weglopen van de camera's, veel te veel gedoe! Yum, frozen yoghurt! Dat is echt hemels hahah! Alleen jammer dat het best duur is. Je hebt er echt mooie foto's gemaakt Louise! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent dus een Thuis kijker, hier een rivaal (ik ben een Familie kijker, hehe ;)). Ik snap wel dat je vader weg wilde, maar nu heeft dat verhaal geen held, maar stel dat ik het zie op tv dan weet ik dat het je vader was! (: Frozen yoghurt, jum, ik eet het te vaak. En in de winter is het nog lekkerder, haha. Alle scholen geven al die "kleine" jongens een meisjes een trauma door naar het Gravensteen te gaan, ik vond da een béétje scary eerlijk gezegd.. Je bent bij Exki gegaan, yay! Super lekker daar of niet? (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, ik kijk hier naar Thuis haha :) Het is inderdaad wel jammer dat hij weg wou, maar eigenlijk waren we al wat vertrokken toen de cameraman aankwam. Voor mij was het de eerste keer dat ik frozen yoghurt at, heerlijk, love at first time haha. Ik vond het ook best eng, er waren verhaaltjes voor kleine kindjes en ik ging er met mn zusje naartoe, maar ik had er zelf schrik van, het had niet eens een mooi einde... Bij Exki is het inderdaad suuuuper lekker!

   Verwijderen
 8. Wat leuk, Gent!! Staat ook nog op mijn lijstje!! Ik ben net terug uit Brugge, ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke en sfeervolle foto's heb je gemaakt! Gent lijkt me een mooie stad, wil ik echt eens naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh wat ziet het er gezellig uit! Gent is echt zo'n prachtig oude stad met een fijn sfeertje, nu wil ik snel weer eens naar Gent

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gent lijkt me zo mooi <3 De architectuur is prachtig en yummy...al dat eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, wat een gezellige foto's. Elke keer dat ik naar Gent ga ga ik ook iets gaan eten in de Exki, ze hebben er zo lekkere dingen. Ik wens je fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die huisjes daar zien er echt zooo schattig uit. En leuk die sneeuwvlokjes op je blog haha

  BeantwoordenVerwijderen