Mijn tips voor schoolweken

donderdag, februari 18

Al je boeken mee hebben, op tijd klaar geraken, ontbeten hebben en dat allemaal zonder er te vermoeid uit te zien, het kan. Alleen heb je daar even wat orde voor nodig in je hoofd, of dit lijstje.

DE AVOND 
1. Zorg dat je boekentas gemaakt is, alle boeken die je dan nodig hebt er in steken en (indien nodig) ook een pennenzak/rekentoestel/geodriehoek/...
2. Kies je kleren al voor de volgende dag, bespaart een hele hoop twijfelwerk in de ochtend.
3. Op tijd gaan slapen, iets waar ik meestal de mist in ga, want dit is oh-zo moeilijk.
4. Volgens mij douche je je het beste in de avond (maar ik doe het 's ochtends omdat ik het 's avonds altijd vergeet...)

DE OCHTEND
1. Denk best even na over alles wat je te doen staat en wanneer je wat gaat doen. Bij mij gebeurt dit iedere ochtend hetzelfde:
- Wakker worden (door mijn wekker) en opstaan
- Douchen/aankleden/klaarmaken
- Middageten klaarmaken
- Ontbijten (het deel waar ik het meest naar uitkijk :) )
- Vanalles en nogwat doen (het laatste kwartiertje is voor blogs lezen, aan ontbijttafel blijven zitten,..)
2. Je wekker zetten. Ik haat het geluid van mijn wekker, maar dat is ook de reden dat ik meteen wakker schiet, omdat ik dat irritante geluid wil uitzetten. Voor sommigen is het net leuker om een rustig muziekje als wekker te gebruiken. Niet snoozen! 
3. Jezelf belonen. Leg even je gsm aan de kant en focus op de dingen die gedaan moeten worden. Hierdoor vergeet ik zelf vaak de tijd uit het oog.
4. Een kwartiertje vrije tijd, zoals in mijn schema stond, om even tot rust te komen.

Ga jij dit lijstje gebruiken? (je kan het ook afdrukken en ergens in je kamer hangen zodat je het zeker niet vergeet ;) )

Liefs,
Louise

11 opmerkingen:

 1. Erg handige tips!
  En weer zo'n prachtig plaatje ♥.

  -Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n fijn artikel (en ook heel erg handig), ik heb ook altijd ontzettend veel orde in mijn hoofd nodig anders heb ik altijd het gevoel dat ik dingen vergeet en dan loop ik met een leeg gevoel rond. Mijn kleren de avond ervoor klaarleggen, daar moet ik mezelf misschien eens aan proberen te houden (én dat zou me een hoop tijd besparen om andere dingen te doen :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik denk dat dit mijn probleem is: geen planning maken! Ik zet nooit alles klaar de avond ervoor, twijfel uren voor mijn kast tot ik de perfecte outfit heb gevonden bij mijn mood en snooz mijn wekker ontzettend vaak... Gevolg? Ik versliep me deze week wel 2 keer en kwam nog eens veel later aan op school omdat ik nog niet alles had klaar gelegd. Ik denk dat ik (voor mijn eigen bestwil haha) jouw lijstje ga opslagen en me er probeer aan te houden! Echt heel handig dit!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk lukt het je dan :) ik merk een heel groot verschil als ik niets klaar leg en als ik alles heb klaargelegd, bespaart enorm veel stress, zoals vandaag vergat ik al mijn eten en mijn geld, misschien had ik wat minder vergeetachtig moeten zijn.

   Verwijderen
 4. Echt hele fijne tips Louise! Het is zo druk met school de laatste tijd, niet meer te doen! Ik ga vanaf nu mijn kleren 's avonds klaarleggen, dat gaat me 's ochtends een hoop tijd besparen hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet echt leren om de avond van tevoren mijn boeken in te pakken, want daar ben ik echt heel slecht in. Fijne tips allemaal weer. Dat het jouw lukt om een kwartiertje vrije tijd te nemen 's ochtends. Ik heb altijd een haastig schema.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal verloopt het ook in het echt anders hoor, maar dan heb ik dat kwartiertje om nog allerhande dingetjes te doen :)

   Verwijderen
 6. Ik heb precies hetzelfde, hihi! Ik heb ook vaak een kwartiertje rust. Mij helpt het ook onwijs goed om steeds een beetje een strijd te doen met mezelf om alles steeds nét wat sneller te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat toevallig! Vaak loopt al mijn werk uit waardoor het een vrij minuutje wordt, maar dat geeft wat minder stress, dat kwartiertje.

   Verwijderen
 7. Dit is een erg fijn artikel! Nu het nieuwe schooljaar bijna weer begint, kan ik dit wel gebruiken! Ik moet weer orde en regelmaat in mijn dagen krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen