Amsterdam

donderdag, januari 5

Think of all the beauty still left around you and be happy - Anne Frank


Het lag al een tijdje vast, na heel veel zagen (oeps) boekten we een huisje aan de Nederlandse kust, niet ver van Amsterdam. Zo konden we genieten van het 2-in-1 pakket: de zee en Amsterdam. Vorige week was het -eindelijk- tijd om de valiezen in de auto te laden. Ik luisterde drie uur lang naar een fijne playlist. Maandag gingen we 's namiddags nog even naar de zee. Ik kon haast niet wachten toen mijn mama me vertelde dat we dinsdag Amsterdam zouden bezoeken. Eenmaal daar had ik plots gemengde gevoelens, gek misschien, maar ik had het me gewoon anders voorgesteld: meer kleine steegjes met pittoreske winkeltjes, minder coffeeshops. Het puilde er ook nog eens uit van toeristen. Al bij al heb ik wel erg veel mooie dingen gezien, zoals de negen straatjes met hun grachten, het Van Gogh museum, China Town, het Dam,... 

In het Van Gogh museum was er ontzettend veel moois. Ik vond het leuk dat je niet alleen zijn schilderijen te zien kreeg, maar ook zijn levensverhaal en schilders die hem inspireerden. Er vond ook een kleine tentoonstelling 'landschappen' plaats, waar ik een prachtig schilderij zag, Velden in Juni door Daubigny. 

De 2de dag dat we naar Amsterdam gingen, hing er mist over heel de stad. Het kreeg een mysterieuze golf over zich, wat sommige plaatsen nog mooier maakte. Jammer genoeg waren de tickets voor het Anne Frank museum uitverkocht (vandaar dat we naar het Van Gogh museum gingen), en toen ik de rij zag, verschoot ik toch wel, want die was immens lang. Wel zagen we een standbeeld van haar en het echte huis waarin ze geleefd heeft. Ik hoop om het museum een andere keer later toch te kunnen zien.

Ik wens je een schitterend 2017! Ik hoop dat je dromen waarheid worden, jezelf blijft en ondanks alles kunt blijven lachen!

Liefs,

5 opmerkingen:

 1. Super mooie foto's! Geeft me weer zin om terug naar Amsterdam te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor jou ook nog een heel gelukkig nieuwjaar. Ik wil zo graag naar Amsterdam nu dat ik al jouw foto's heb gezien. Het is echt zo een mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat jammer van dat Anne Frank museum! Je hebt wel heel erg mooie foto's gemaakt, wauw! Ik wil Amsterdam ook zooo graag eens bezoeken... Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Amsterdam is echt fijn. Jij ook een HAPPY 2017!!

  BeantwoordenVerwijderen