Mechelen

donderdag, maart 2


Mechelen. Een stad die voor mij niet echt een betekenis had (buiten Technopolis en Planckendael dan) Ik wilde meer van dit stadje leren kennen. Ik wilde het met mijn eigen ogen gezien hebben. Al wist ik dat er niet zo heel veel te zien was, toch was er een drang. Het was toch maar een kwartiertje rijden, we zouden terug kunnen komen wanneer we maar wouden. Maandag om half drie waren we al terug thuis, en net op tijd, want het regende met bakken uit de hemel.


We maakten eerst een kleine wandeling naast de Dijle en in de kruidtuin, maar kwamen al snel op de Bruul. Het was er heel rustig (maandagmorgen) , waardoor we de winkeltjes op ons gemak konden bekijken. Rond het middaguur kregen we honger, dus zochten we de weg naar Le Pain Quotidien. Heerlijk was het. Daarna dwaalden we nog wat rond. Toen viel ons oog op Moochie, waar ze frozen yoghurt verkopen. Iets waar ik echt verzot op ben, maar omdat we nog niet zo heel lang geleden onze maagjes gevuld hadden, besloten we om een 'mini' te nemen (die zeker groot genoeg leek te zijn). Ik combineerde frambozen yoghurt met bosbessen en ik was in de zevende hemel.

Ik ben heel erg blij dat ik weer eens iets nieuws heb ontdekt in mijn omgeving. Het hoeft niet altijd het verste land te zijn, het hoeft niet altijd een week te duren.

Ben jij al eens in Mechelen geweest?

Liefs,

7 opmerkingen:

 1. Ik ben nog nooit in Mechelen geweest! Maar deze post maakt me wel benieuwd... Het is inderdaad niet nodig om ver te reizen om nieuwe plekken te ontdekken (hé dat rijmt), ik denk dat ik ook een keer ga proberen om in mijn omgeving iets te zoeken. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet toegeven dat ik zelf nog nooit echt in mechelen ben geweest, maar ik ga er zeker eens naartoe! Fijn om te lezen dat je je hebt geamuseerd daar! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa, Moochie is ZO lekker, oh. En jaaa, precies! Gewoon één dagje kan al meer dan genoeg zijn, zo probeer je ook het uiterste uit te halen en ja, da's gewoon fijn. ((: Zeker ook als het de plekken zijn die minder bekend zijn, de typische Belgische stadjes, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er echt uit als zo'n leuk, gezellig stadje! En mmm... frozen yoghurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oké nu wil ik dus direct richting Mechelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk om eens iets te lezen over mijn studentenstad! De LPQ en Moochie zijn inderdaad hele toffe plekjes :) Als je eens samen op pad wil, let me know!

  BeantwoordenVerwijderen