Czech republic, pt. 1

maandag, augustus 28


Deze zomer ben ik voor het eerst naar Tsjechië gegaan, twee weken, om precies te zijn. Ik leerde een hele hoop nieuwe dingen kennen (want: geen euro, totaal onbekende taal en andere levensgewoontes), en bezocht ook Praag voor het eerst. Het was zeker een enorm leuke ervaring, maar ik ben ook wel blij om terug in m'n eigen bed te slapen en mijn katje na veertien dagen weer terug te zien.

Dit is het eerste verslagje, er zullen er zeker en vast nog enkele volgen in de komende dagen, enjoy!Dag 1: de heenreis 


04:00, mama komt mijn kamer zachtjes binnen om me te wekken. Snel trek ik m'n kleren aan en kruip ik in de auto. Ik probeer nog wat te slapen, maar mijn nieuwsgierigheid (en zenuwachtigheid) houden me wakker. Door bergen en langs grote wegen rijden we bijna de hele dag. Het kriebelt in me, ik heb zin om Tsjechië te ontdekken. Rond 15:00 kwamen we al aan. Tijd om even naar de supermarkt te gaan, was er dus nog. Met een hapjesavond vierden we het begin van onze vakantie.

 Dag 2: Karlstejn

Een adembenemend uitzicht! Het kasteel van Karlstejn was iets wat we wel gezien moesten hebben, een van dé toeristische plekjes in heel Tsjechië. Van ons huisje was het maar een twintigtal minuutjes rijden. Na een kleine klim bereikten we de binnenkoer en kozen we voor de rondleiding waar we zicht kregen over het hele dorp (en de omliggende velden). Onderweg smulden we nog een ijsje op en terug in ons huisje doken we snel het zwembad in, het was zo'n mooi weer!

Dag 3: wandelen door Groot Amerika

Je moet het weten, want anders wandel je er zo voorbij. Het wordt 'Groot Amerika' (Velka Amerika) genoemd, omdat het een beetje op een canyon lijkt. Ik vond het er echt zo mooi, en hoewel we eerst dachten dat het een kleine wandeling zou zijn, stapten we in het totaal misschien net twintig kilometer. In de terugweg aten we weer een ijsje (bij hetzelfde ijskraam -we vonden het de vorige keer zo lekker-) en sprongen we vermoeid het zwembad in.

Zo, de volgende verslagen komen er zo snel mogelijk aan. Geniet nog van je laatste vakantiedagen!

Liefs,

7 opmerkingen:

 1. Super mooie foto's! Ik ben nog nooit in Tsjechië geweest, maar het lijkt me een heel mooi land!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klinkt echt als eden heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf, tsjechie! En wow, 'Groot Amerika' ziet er zo gaaf uit! Echt, wauwie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het ziet er echt ongelofelijk prachtig uit!! vooral velka amerika <3 kan niet wachten op pt 2!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, de foto's zijn echt prachtig!! Groot Amerika heeft inderdaad wel iets weg van de canyon nu je het zegt! Ben benieuwd naar de volgende delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaah, wat een super leuk artikeltje! Zo'n mooie foto's heb je daar gemaakt, waaauw! 😍 het ziet er daar echt super mooi uit, en ik ben heel benieuwd naar je volgende verslagjes! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amazing. I'm glad you enjoyed my country. We have some nice sights and some great food but we are so damn rude :D Love your photos!! Where have you been all my life???

  BeantwoordenVerwijderen