Goals • september

donderdag, september 14


Een zucht. Regen druppelt op plassen water, de hemel is grijsblauw. Donkere wolken vergezellen me terwijl ik naar huis fiets. Ik trap nog net wat harder, maar het is tevergeefs. Nat ben ik al, dus moeite doen om droog thuis te komen heeft geen zin. De wind houdt me tegen, en ik hoop op wat zon. Maar ook dat is tevergeefs. Alsof de zon zich nu laat tonen. Het is september, het hoort zomer te zijn, denk ik even. m o r n i n g    r o u t i n e
De vakantie is nu echt achter de rug, ik ben zo ongeveer gewend geraakt aan school (en de routine), dat het tijd is om 's ochtends even extra tijd voor mezelf te nemen en alles mooi op een rijtje te kunnen zetten. Ik ben totáál niet lenig, en hoop door af en toe eens wat yoga oefeningen te doen, een beetje leniger te worden. Dat samen met wat buikspieroefeningen, zouden me meer energie geven voor de dag. Alleen heb ik daar discipline voor nodig. En laat dat nu net hetgene zijn dat ik niet echt heb.

• yoga oefeningen
• limoenwater en thee drinken
• kleine work-out
• havermout


j o u r n a l
Sinds december gebruik ik een notebook. Eerst diende het als dagboek, een plaats waar ik af en toe eens iets in opschreef. Al gauw kwamen er polaroids, treinkaartjes, stickers en leuke papiertjes bij. In Tsjechië toverde ik het om tot een "traveljournal". En nu, nu gebruik ik het voor eender wat. Lijstjes, een maandoverzicht, een moodtracker, nog meer lijstjes, tekeningen, het komt er allemaal in voor. 's Avonds voelt het goed om even wat dingen op te schrijven waar ik mee zit of die ik aan iemand kwijt moet of gewoon omdat ik iets niet mag vergeten of moet plannen.

• inspiratie opdoen (youtube: Jordan Clark)
• experimenteren
• meer tekenen (doodles, ...)
• schrijven


s p a r e n
Een half jaar al regel ik (ongeveer) alles zelf: mijn ouders geven me maandelijks een bedrag waarmee ik dan mijn kleren, tekenspullen, cadeautjes,.. mee moet kopen. Nog steeds ben ik er enthousiast over, want zo leer ik op tijd om met geld om te gaan. Dat neemt niet weg dat het makkelijk is. Volgend jaar zit ik op het laatste jaar van het middelbaar. Met mijn school ga ik dan naar Berlijn/Londen, op Italiëreis en misschien zelfs op een soort uitwisseling (later meer hierover). En voor al deze reisjes wil ik dus al sparen.

• klein bedrag aan de kant zetten
• enkel kopen wat écht nodig is


Hoe zit het met jouw doelen voor de rest van september?

Liefs,

4 opmerkingen:

  1. Mooie doelen en super leuk geschreven. Je journal ziet er echt heel leuk uit! Hoe leuk dat je er een traveljournal van hebt gemaakt!? En sparen is inderdaad lastig haha. Succes met je doelen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie pagina over september heb je gemaakt in je boekje! En ja, sparen is ook een groot doel voor mij! :) veel succes met je goals! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vond het ook super fijn om van die boekjes bij te houden! ziet er leuk uit bij je. succes, vooral met het yoga'en enzo :) liefs

    BeantwoordenVerwijderen