Recept ● gezonde pizza

maandag, november 20

Een hoopje Italiaans,  een bijeengeraapt zooitje. Zo kan ik het wel noemen, en dat is het ook. Op mijn bord, in mijn hoofd, alles is een zooitje, een chaos. Maar deze keer genoot ik van de chaos, van de wanorde, de imperfectie (?). Of misschien was het die imperfectie die ertoe deed, die het juist zo goed deed smaken.


De ingrediënten

pittabroodjes 
olijfolie 
tomatenpuree
kaas: mozzarella, parmezaan, ...
Italiaanse kruiden
groenten: champignon, tomaat, paprika, courgette, aubergine, ...

Het recept 


1) Eerst snijd je de pittabroodjes doormidden, zo bekom je 2 helften, dit gebruik je als bodem voor je pizza. 2) Smeer je bodem in met olijfolie, 3) en daarna met tomatenpuree. 4) Nu kun je je pizza "versieren" zoals jij het wilt! 5) Besprenkel met wat kaas, 6) en voeg er nog wat kruiden aan toe. 7) De (pizza)oven in!

Deze pizza zit boordevol groenten, en is dus een heel erg makkelijke vegetarische maaltijd. Natuurlijk kun je er ook vlees aan toevoegen. Dat maakt het juist zo leuk, je kiest gewoon wat je graag eet en zo kon iedereen hier thuis eten wat hij wou.

Liefs,

6 opmerkingen:

  1. Ohh yummmyy! En wat ziet dat pizza-oventje er ook leuk uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, wat een leuk receptje! En oh, je schrijfseltje in het begin van je artikel, zoooo mooi geschreven! ☺ (ik ga het zeker eens uitproberen, hihi) xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super origineel receptje :D ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen