In december...

donderdag, december 7


Ik slenter even vooruit. Een dikke traan rolt over mijn wang. De wind, het komt door de wind lieg ik. Mijn hart breekt, telkens weer breekt het, en het zal niet lang duren voor het mij ook breekt. Ik leef op reserves, op automatische piloot. Ik leef, maar dit is niet hoe ik wil leven. Een nieuwe traan vergezelt de vorige. En al snel valt de ene na de andere. Ik dwing mijn benen sneller te gaan, sneller dan het ritme van de regen. Ik dwing mezelf iets te doen, maar mijn lippen zijn bevroren als ijs. Ik kan niet spreken.


Ik adem diep in en uit. Ik probeer me te herpakken. Het gaat vast wel over, het waait wel weer voorbij, doe nu maar weer iets waar je wél energie uit haalt, maak er nog een mooie maand van.

orde/structuur/planning
In mijn hoofd is het een en al wanorde: geen structuur, geen duidelijkheid. Alleen, ik ben wél perfectionistisch, dus alles moét ordelijk zijn, anders slaat mijn hoofd op hol. Het liefst schrijf ik alles op, maar dan ook echt alles: hoeveel geld ik heb uitgegeven, wat er de volgende dag op de planning staat, wat ik eet, wanneer ik ga lopen. Ook een van mijn newyear's resolutions is dan ook om wat ordelijker te worden (met een bullet journal) (!).

schrijven

Ik kan mijn gevoelens uiten in het schrijven, en ik voel me altijd opgelucht nadat ik ze even opgeschreven heb. Het voelt als een uitlaatklep, iets waar ik wel vaker nood aan heb. Ook ben ik de laatste tijd bezig met "na het middelbaar", er zijn zo vele keuzes die gemaakt moeten worden. En, ik wil de juiste keuze maken, ik wil een doordachte keuze maken waar ik later geen spijt van zal hebben. Zaken die me interesseren schrijf ik op, zodat ik selecties kan maken en overzichtelijk kan zien wat ik wil. (momenteel staat schrijven bovenaan, samen met cultuurgeschiedenis. 2 vakken die niet eens echt een richting zijn. help.)

run run run

Hardlopen is wel de nummer één van zaken die ik de laatste maand(en) verwaarloosd heb. Niet deze maand dus. Of dat ga ik toch proberen, om het deze maand weer een beetje op te pakken.

concrete reisplannen maken

Met een hoofd vol ideëen, dromen en verlangens zit ik al enkele maanden na te denken waar ik nu écht naartoe wil gaan, want keuzestress (bij alles oh gosh ik word er gek van) Stockholm is wél al geboekt, ik kijk er zo naar uit. Na jarenlang te fantaseren over op reis gaan in Scandinavië, wordt het nu eindelijk werkelijkheid. Maar dan blijft er nog een zomervakantie over...


voor mezelf leren zorgen

Leren, dat vooral. Ik ben te streng voor mezelf, te kritisch. Soms mag het, om jezelf te verwennen, om eens een slechter punt te halen, om een koekje te eten zonder schuldgevoel, soms mag dat.

fotograferen, lezen, bakken ...

Liefs,

9 opmerkingen:

 1. oh zo tof dat je naar stockholm gaat! fijn om te lezen dat je ook zo open bent. hopelijk worden deze laatste dagen van 2017 nog heel fijn!! en ik ben ook begonnen met bullet journallen, best wel leuk eigenlijk :) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey meid,
  Wat een prachtig artikel weer! Ik wil je even zeggen dat als er iets ik altijd bereid ben om te luisteren hé. Veel succes met je doelen, ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh volgens mij is Stockholm zo mooi! & hopelijk vind je een leuke richting! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat je studie betreft, je komt er vast wel uit!! (dat zeg ik ook heel vaak tegen mezelf, hopelijk word het de waarheid) en wauwiee, stockholm!! veel plezier alvast!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf! Stockholm!! En een bullet journal lijkt me ook heel leuk, alleen ik weet niet of ik langer bezig ben met het plannen/designen dan dat ik daadwerkelijk bezig ga om de plannen te behalen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die foto's met de koekjes zijn zo leuk! En wat tof dat je richting Stockholm gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaa, maak een bullet journal, ik ben ook zo iemand die altijd alles opschrijft en zo'n boekje is echt het makkelijkste daarvoor. (: EN bovendien perfect om te beginnen in de kerstvakantie, dan kan je er lekker lang over doen om een fijne "lay-out" te zoeken die goed bij je past! Hoe leuk dat je naar Stockholm gaat trouwens, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah alvast mega veel plezier in stockholm, dat lijkt me zo gaaf!! En goed voor jezelf zorgen he, you can do this! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OMG! (mag ik even jaloers zijn op het feit dat je naar Stockholm gaat!!!) (waaah. Ik wil ook!) ☺ ik ben net een boek aan het lezen (Lykke) waarom denen zo gelukkig zijn, en wauw, ik wil er zó graag heen gaan! Je bent zo'n prachtig meisje, en je mag je niet zoveel aantrekken van hoe je zou moeten zijn! Je bent zo sterk, en ook bij mij kan je altijd terecht 😇. Hopelijk zal je toch al je goals halen, en heb je nog een fijn gevoel op het einde van de maand. Ik wens je nog heel veel succes met de examens (als je die nog hebt!) 🌹 you go girl!!! xxxx

  BeantwoordenVerwijderen