An off-day

vrijdag, april 6


De laatste weken waren intens, te veel, te druk. Er werd te veel van mij gevraagd, ik vroeg te veel van mezelf. Ik mikte te hoog, ik wou het allemaal zo goed en zo vlotjes laten verlopen. En elke keer dwong ik mezelf, om nog even door te zetten, nog heel even maar. Ik kende geen rust. Ik sleurde mezelf van de ene naar de andere drukte, of mijn lichaam nu mee wou of niet, het moest. Langs de ene kant begreep ik niet goed wat er met me gebeurde, ik kraakte, maar alle mensen om me heen bleven rondfladderen, bleven hun gelukkige zelve zijn. Vermoeidheid speelde al die weken mee, ik functioneerde nog wel, maar enkel voor de hoofdzakelijkste dingen, enkel voor wat ik op dat moment belangrijk vond. Nooit keek ik even om, of mijn lichaam me wel kon volgen. Ik deed maar en hoopte dat het voorbij zou gaan. 

En het ging mis. Of misschien net niet. Ik zag in dat ik de rust nodig had, en dat ik daar gewoon meer tijd voor moet maken. Punt. Dus plande ik een off-day in in mijn agenda, een dag waarop ik enkel en alleen rust zou kennen, zonder een verplichting. Een dag waarop ik uit mijn dagelijkse routine ontsnap,  Eens doen waar ik me echt goed bij voel.

Dit heb je nodig:


 • e e n    g o e d    b o e k    o m    j e z e l f    i n    t e    v e r l i e z e n
 • e e n    f o t o t o e s t e l    o m    e l k    m o o i    m o m e n t    v a s t    t e    l e g g e n    -   o m    l a t e r    t e r u g    t e    k i j k e n    n a a r    d e z e    d a g 
 • k u s s e n s / d e k e n s / m a t j e s / ... ,    a l l e r l e i    s p u l l e n    o m    h e t    k n u s    t e    m a k e n
 • e e n    k a a r s    v o o r    d e     g e z e l l i g h e i d
 • r u s t g e v e n d e    m u z i e k
 • c o m f o r t a b e l e    k l e d i j    -   E s p r i t    h e e f t    t r o u w e n s    e e n    f i j n e    l i j n    m e t    s p o r t i e v e    k l e d i j
 • g s m !!!!

Dit is wat je zeker moet doen:


 • h e b   g e d u l d   m e t   j e z e l f
 • d o e   a a n   y o g a
 • l u i s t e r   n a a r   m u z i e k
 • g e t   d r e s s e d:    d o e   j e   f a v o r i e t e   k l e d i j   a a n,    m a a k   j e   o p
 • s t a   v r o e g   o p   -   k i j k   n a a r   d e   z o n s o p g a n g
 • g a   n a a r   b u i t e n,   d e   f r i s s e   l u c h t   d o e t   d e u g d!
 • v e r w e n / t r a k t e e r   j e z e l f    (l e k k e r   e t e n   -   d a t   e n e   k l e e d j e   k o p e n)
 • b e w e e g
 • n e e m   e e n   v e r f r i s s e n d e   d o u c h e
 • s c h r i j f   a l l e s   o p
 • f o t o g r a f e e r

Liefs,

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat erg mooi beschreven! Ik begrijp echt wel wat je bedoelt, maar hopelijk brengen deze twee weken paasvakantie jou de nodige rust, met zoveel off-days die je nodig hebt! Take care of yourself, girl! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dit beschrijft echt wat ik voel! Ik heb ook echt een zo een dagje nodig. Zorg maar goed voor jezelf babe, je verdient die off-day echt. Alleen maar liefde!
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk beschreven! Ik heb ook wel even zo'n off-dagje nodig denk ik, met al die drukte! Geniet nog van al je off-dagjes, lieve Louise! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goeie tips! Helemaal herkenbaar je gevoel, ik weet zeker met de bovenstaande dingen dat iedereen zo een moment te boven komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n fijne post! Je hebt het zo mooi geschreven en ik herken me zelf er ook een beetje in. Neem genoeg rust <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah geniet van de vakantie he! Voor je het weet is hij weer voorbij (:

  BeantwoordenVerwijderen