Klinken op de zomer

dinsdag, juli 17
1 juli
Deze eerste vakantiedag gebruikte ik om al m'n schoolspullen op te ruimen en op te bergen, zodat ik er de rest van de vakantie niet meer aan zou moeten denken. Nu ligt mijn kast vol handboeken en volgeschreven cursussen, goed opgeborgen en uit het zicht. Mijn broer en zusjes gingen toen naar De Panne voor een dagje Plopsaland, en mijn papa en ik aten samen tapas en hadden zo wat bij-klets-tijd. 

2 juli - 6 juli
Ik moest en zou deze vakantie werken, en in een rusthuis in mijn dorp konden ze nog een jobstudent gebruiken, dus heb ik de eerste week vakantie gewerkt als poetsvrouw en af en toe ook met bejaarden gepraat. 's Avonds keek ik dan uren naar voetbal, want als de Rode Duivels spelen, zit ik als eerste voor televisie. 

7 juli
Een meisjesuitstapje naar Leuven, met mijn zusjes en mama. Gewoon wat door de winkeltjes dwalen en een stukje cake (speculaas en witte chocolade!) eten om af te sluiten.

8 juli
Eerst liep ik weer een toertje op m'n gemak. Het heerlijke weer bleef maar aanhouden en warm weer staat voor ijsjes, vandaar dat we een fietstochtje maakten naar het ijssalon om daar te smullen van het ijs dat al veel te snel smolt.

9 juli
Inpakken, opzoeken, nakijken, gezonde stress hebben, ...

10 - 13 juli
Stockholm!!!! (later meer hierover)

14 juli
De troostfinale keek ik op een groot scherm, met fruitsla en oppaskindjes, en iedereen voelde zich zo fier en trots tegelijk. In de lucht hing een aangename, gezellige sfeer. Mama had een nieuw receptje uitgeprobeerd met zoete aardappelfrietjes, hmmm!

15 juli
Samen met Lara maakte ik een zomers drankje, vol fruit en thee en spuitwater, en natuurlijk een muntblaadje om het af te maken. We lagen wat te zonnen in het water en keken ook alweer voetbal (en moesten aanvaarden dat Frankrijk de beker kreeg in plaats van Kroatië).

eind juli
Er staat mij nog een geweldig scoutskamp te wachten, mijn laatste, ik kijk er naar uit om weer even van het dagelijkse leven vol sociale media en gsm's te kunnen ontsnappen, weer één te worden met de natuur, veel buiten te zijn en te genieten van de mensen rondom me.

Ik heb al twee fantastische weken achter de rug, en hoop dat deze vakantie nog veel moois mag bieden - en dat hoop ik ook voor jou!

Liefs,

10 opmerkingen:

 1. Oh, wat een fijn artikeltje! Het lijkt alsof je al een fijne zomer hebt gehad! Veel plezier op scoutskamp! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om te lezen dit! Nog veel plezier op kamp! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel plezier alvast op scoutskamp!!! Ik kan niet wachten om al je foto's en verhalen van Stockholm te zien!! (Had al een beetje gezien op instagram, zo prachtig!)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ene heerlijk artikeltje, ik geniet ook zo van de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooooh heerlijk om dit even te lezen toch gek hoe snel het allemaal vooruit vliegt he! kei toffe foto's erbij ook helemaal zomers (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah fijne post!! Ben heel benieuwd naar je foto's van Stockholm!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk om te lezen dit! Die collage is ook tof, ik heb echt zo veel zin om in een zwembad te springen nu, haha. Ik was trouwens deze week ook nog in Stockholm! Super mooie stad hé, wowie. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk om te lezen dit! Die collage is ook tof, ik heb echt zo veel zin om in een zwembad te springen nu, haha. Ik was trouwens deze week ook nog in Stockholm! Super mooie stad hé, wowie. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oke ik lees dit echt veeel te laat haha, sorry! Maar kei tof artikel!! die foto's zijn echt mega leuk! hoe was je scoutskamp?

  BeantwoordenVerwijderen