Bullet journal ● september

woensdag, augustus 29


Augustus, mijn vriend, je vloog voorbij. En voor het eerst in jaren ben/was ik daar blij om. 't Klinkt misschien een beetje vreemd, dat ik droomde dat de weken als een sneltrein gingen, toch is/was het zo. Ik telde de dagen en de nachten af tot 29 augustus. Elke dag minder bracht een kleine glimlach op mijn gezicht. Vandaag kan ik niet anders dan de hele tijd glunderen. Let me explain you
Na 10 geweldige dagen vol muggenbeten en zweetplekken (scoutskamp), voelde ik me niet zo heel goed. Ik had net de tijd van mijn leven en toen zat ik daar weer thuis, moest ik inpakken en mijn gewone leven oppikken. Eén van m'n slechte eigenschappen is dat ik niet goed met verandering kan omgaan, dus ja, verandering gaf problemen. 

Nog geen 2 dagen later zaten we al in de auto naar Normandië, en hier had ik weer wat moeite met alles wat rond eten en lichaam draaide. Mijn mama was net blij dat ik aangekomen was, en dat ik gewoon - ongeveer - alles at wat de pot schafte. Ik voelde hoe m'n benen zwaarder werden. Het was vooral datgene wat me zo slecht deed voelen. Merken dat een broek niet meer past zoals het een maand geleden deed, is pijnlijk. Ook had ik me een paar keer laten gaan (te veel chips gegeten, terwijl ik het niet eens lekker vind en geen honger had), wat als gevolg gaf dat ik me alleen nog schuldiger voelde. 

Ik moest van de dokter voor 1 maand de pil nemen. Dit zorgde ervoor dat ik elke dag hoofdpijn had, me misselijk voelde en vol puisten stond. En ik had enorm veel menstruatiepijn. Thanks dokter.

En dan had je natuurlijk nog mijn vakantiewerk. Ik mocht/moest (?) nog 2,5 week werken. Vandaag heb ik ein-de-lijk gedaan. Die ene week in juli is niet te vergelijken met wat ik deze maand deed, een overgroot deel van het personeel was op vakantie waardoor ik vaak met 2 (i.p.v. 5) een hele verdieping moest poetsen. Langs de andere kant was het ook echt wel een ervaring, ik heb zoveel lieve (oude) mensen leren kennen. 

Na het werken begon ik mijn bullet journal voor september al te maken. Ik plande enkele dingen in, maakte ruimte voor lijstjes en ik schreef. Tijdens één van mijn vrije dagen nam ik de trein naar Leuven. Ik ging winkelen in m'n eentje. Die avond was ik alleen thuis,  dus ging ik ook inkopen doen. Bioplanet is echt mijn favoriete winkel, ik kan daar serieus een uur in rondhangen zonder verveeld te raken, en da's wat ik dan ook deed. Ik keerde terug naar huis met een nieuw boek, Mood Food van Goedele Leyssen, en een tas vol eten. Het kopen van dat boek was één van de beste dingen deze maand. Iets om dat emotional eating mee van de kaart te krijgen, en mindful te gaan beginnen eten. 

Da's een hele boterham, maar zo gaat het leven, want niet alles is wat het lijkt.

Liefs,

9 opmerkingen:

 1. 1. Hoe mooi is je bullet journal geworden! Ik ben dus nog altijd niet in de mijne begonnen... woops, maar ik denk dat ik hem eerder als een soort moodboard achtig creatief iets ga gebruiken. Voor een planner kost dat te veel tijd die ik ergens anders zou moeten insteken.
  2. Emo eating... I know the feels... Ik heb mezelf voorgenomen om vanaf september weer helemaal gezond te doen en de snoepkast niet meer aan te raken. Stiekem heb ik mezelf wel nog meer voorgenomen dan alleen dat. Hopelijk hou ik het dit jaar dan ook echt vol.

  Anyway girl, je bent hoe dan ook fantastisch en ik weet zeker dat jij, wanneer alle routine die komt met het schooljaar er weer is, je weer helemaal goed zal voelen en je weer helemaal in je plooi valt. Moest er toch eens iets zijn. I'm here <3

  Liefs,
  Amber

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe gek? Ik herken mij zo hard in jou!! Gisteren pastte ik ook nog een broek die een halfjaar geleden vrij losjes zat en nu zat hij strak rond mijn benen. Ik moest ook even een paar keer slikken om het dan te aanvaarden.

  We zijn nu op een leeftijd dat er veel dingen veranderen en hoe hard ze ook zijn, je moet het accepteren. Ik weet echt dat je het kunt! Je bent veel sterker dan je denkt en weet dat je bij mij altijd terecht kan. Je kan een berichtje sturen of we kunnen samen ergens iets gaan drinken/eten. Ik ben er voor je en we komen hier samen uit!! Dikke knuffels en kussen!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah lieve Louise, wat heb je het mooi en open geschreven! Als school eenmaal begint, dan kom je vast en zeker weer in je routine! Het komt goed <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken je zo! Ik ben de afgelopen 2 maanden wel 5 kilo aangekomen, en dat vooral door te veel chips eten! Verschrikkelijk. Tevens had ik het zo druk met vakanties, dat ik geen normaal ritme had in mijn dagen, en daar kan ik dus behoorlijk slecht mee omgaan. Ik sport dan eigenlijk niet en het gezonde eten komt er ook niet van. Gelukkig vanaf volgende week weer een ritme in de dagen, ik ben dan ook al gestart met het gezond eten en sporten. En,ik ben twee weken geleden begonnen met een bullet journal, and i looove it! Het agenda gedeelte doe ik niet, want dat kost me helaas te veel tijd, maar ik gebruik hem vooral voor lijstjes, goals en tekeningen. Maar die van jou is echt prachtig! Zo mooi <3 Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als eerste, wat een prachtige bullet journal! Ik heb er zelf ook een en dan is het altijd leuk om te zien hoe anderen hun journal invullen! Iedereen heeft weleens dalen, vooral in de vakantie. Je denkt dat vakantie geweldig is, maar meestal is het werken, werken en werken en blijft er niet veel vrije tijd over. Maar als school weer begint kom je vast wel weer in het ritme!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey! I love your blog and this post (albeit strangely translated) is beautiful. I was wondering if you could start writing in English as well as Dutch- if you feel comfortable enough. I would love to be able to read your blog posts properly.

  Dalal // dalaltahira.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ahh Louise, ik herken die gevoelens zo hard!! Maar we kunnen er nu eenmaal niks aandoen en soms mogen we ook weleens genieten in de vakantie, toch? Het komt goed!! Weet dat je mij altijd een berichtje mag sturen als er iets is eh!! Veel liefde!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw Louise. Deze post had ik nog niet gelezen op je (geweldige) blog, en ik ben echt even heel hard onder de indruk van hoe mooi je dingen kan verwoorden! En zalig, dat je zo alleen naar Leuven bent gegaan om te winkelen, dit zou ik echt nooit durven... (misschien moet ik even een voorbeeld aan jou nemen). <3

  PS: ik begrijp trouwens echt hoe het voelt als je terugkomt van kamp. Ik ben heel blij voor je dat je het boek hebt gekocht. Dikke knuffel. <3

  BeantwoordenVerwijderen