Recept ● vegan speculaascake

vrijdag, augustus 24


Het recept

de ingrediënten
200 gr havermeel
100 ml kokosolie
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
100 ml ongezoete amandelmelk
12 dadels
pecannoten & cashewnoten
ahornsiroop

de instructies
1) Smelt de kokosolie, daarna 2) hak je de dadels zo klein mogelijk met een mes, of met een keukenmachine (ik heb het zonder gedaan). 3) Nu kun je alle ingrediënten samen in één grote kom samenvoegen en mengen. 4) Het deeg in een bakvorm doen, en dan 5) een klein uurtje in de oven (200°)

Ik had een dagje vrij maandag, en besloot hem op een productieve manier in te vullen. 's Ochtends liep ik met m'n zus naar de winkel om allerlei nieuwe ingrediënten te kopen, we namen o.a. de kokosolie en havermeel mee. Rond de middag maakte ik een veganistische pizza, die ik met m'n mama deelde. Hanna, mijn zus, wou nog eens foto's gaan trekken, en daarna maakte ik een zevental energy bites. Ik had nog altijd niet genoeg van het bakken, dus zocht ik naar een recept met speculaas - want ik hou echt enorm van speculaas en kaneel, kan niet wachten tot de pepernoten in de winkels liggen - en vond er eentje van Chicks love food. Het recept paste ik een klein beetje aan en nog geen uur later rook het hele huis naar speculaas.

Liefs,

11 opmerkingen:

 1. kei mooie foto's!! & ooh je katje is zooo schattig, haha!! klinkt echt superlekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk recept!! ohh ik kan ook niet wachten tot er weer pepernoten te koop zijn, jummmieee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh pfoe wat lekker! Kei cute ook die foto met de poes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh dit ziet er lekker uit!! En je foto's hebben zo'n fijne vibe!! Heel leuk bewerkt ook! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heerlijk uit! Alles met speculaas is lekker, heb nu al weer zin in het najaar met dit recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dit er goed uit zeg en tof gedaan zo met die foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er trouwens een nieuwe volger bij, een hele fijne week nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah dat ziet er heerlijk uit! mooie foto's ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet dit er zo goed uit, amai! Ook superleuke foto's! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh!! Lijkt me super lekker!! Ga ik eind deze week eens uitproberen!!

  BeantwoordenVerwijderen