Recept ● back to school

maandag, september 3

Vandaag zullen een heel aantal enthousiaste kleuters hun eerste schooldag hebben, een aantal vervelende pubers vrije tijd weer moeten inruilen voor lessen en vele moeders hun kinderen uitzwaaien aan de schoolpoort. En dan pikt iedereen zijn leventje weer op, zijn we alweer vergeten dat we überhaupt vakantie hadden - want de tijd vliegt - en delen leerkrachten testen uit met hopen. Dan eten we 's ochtends snel een boterham, in het vuistje dan nog wel en spelen we die goede gewoontes van in de vakantie meteen kwijt. "Geen tijd om gezond te ontbijten. " Ik máák daar tijd voor.Acai smoothie bowl

de ingrediënten
smoothie:
1 bevrozen banaan
amandelmelk
1 acai juice pad
toppings:
1 perzik
geraspte kokos
almond & baobab raw chocolate

de instructies
1) Doe alle smoothie-ingrediënten in de blender, en 2) voeg je toppings daarna toe.
Carrot cake cookies

De ingrediënten
50 gr havermeel
40 gr havermout
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
30 gr kokosolie
120 ml ahornsiroop
1/2 ei
1 theelepel vanille aroma
geraspte wortels
snufje zout

De instructies
1) Roer de havermeel samen met de havermout, het bakpoeder, kaneel en zout door elkaar. 2) In een andere kom roer je ook de kokosolie, ahornsiroop, het ei en vanille aroma door elkaar. 3) Nu doe je het natte deeg bij het droge en 4) tot slot meng je de geraspte wortels erdoor. 5) Maak bolletjes van je beslag en leg het op een bakplaat. 6) Plaats je bakplaat in de oven, en bak de koekjes in ongeveer een klein halfuur op 180°. Kijk wel eens om te voorkomen dat de koekjes zouden verbranden!


Oké, ik moet wel even opbiechten dat deze koekjes niet veel gezonder dan bokes met choco zijn, maar variatie in je voeding is ook belangrijk. En het is leuk om door de week ook eens wat nieuws te ontdekken en uit te kijken naar je ontbijt. Moest je nu echt géén tijd hebben, dan kun je havermout met plantaardige melk of water opwarmen in de microgolf (duurt ongeveer 2 à 3 minuten).

Liefs,

4 opmerkingen:

  1. Aaah zo leuk!! Die koekjes zien er echt heel lekker uit en die acai bowl ook, moet ik echt eens proberen! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahh ziet er zo goed uit allebei!! ik eet meestal ook wel redelijk gezond 's ochtends, maar het ziet er nooit zo fancy uit bij mij, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ziet er allemaal zó lekker uit! Goed dat je tijd neemt voor een lekker ontbijt, in de plaats van bokes! ☺ X

    BeantwoordenVerwijderen