Omdat het kan

zondag, oktober 28

Deze week las ik een ontzettend mooi boek. Omdat het kan van Eva Daeleman. En hoewel ik eerst totaal niet wist wat ik moest verwachten, ben ik toch blij dat ik het niet in de bibliotheek heb laten liggen. 


Maar wat ik vooral wil zeggen, is dat er heel wat veranderingen zitten aan te komen, hier, in mijn eigen leven, in mijn hoofd. Zo maakte ik mijn eigen portfolio aan, waar ik voortaan enkel foto's op zal plaatsen. Gewoon, voor mezelf, om een overzicht te krijgen en mezelf te motiveren. https://portfoliolouvette.tumblr.com/ 

En na het lezen van het boek kriebelde het in me om ook met iets nieuws te starten. een nieuwe blog waar niet enkel titel-foto-tekst-foto-tekst terechtkan, maar waar ook plaats is voor fijne muziek, tekeningen, gedachten, recepten, gedichten, foto's ... Momenteel weet ik niet goed of dit het einde van deze blog betekent.* Soms is het ok√© om te zeggen: ik weet het niet. En het is ook zo, ik weet het allemaal niet meer zo goed. Toch probeer ik, vooral probeer ik. En het boek helpt, zo hard, zo ongelooflijk hard. Het lezen enkel al gaf me kriebels om mijn eigen leven een nieuwe draai te geven, slechte gewoontes van de kaart te brengen, nieuwe gewoontes een kans te geven. Het wordt een reis die ik deze keer in m'n eentje zal moeten afleggen, maar waardoor ik m'n eigen beste vriend zal worden in plaats van mijn eigen vijand.  

* De kans is klein. Mijn blog geeft me zo ontzettend veel energie, het zou misschien wel aanvoelen als een wonde, dat stoppen.

Voor als je nood hebt aan een oefening voor meer zelfvertrouwen, een uitgerust gevoel, blijdschap en innerlijke vrede. De vijfvingeroefening. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een plek waar mensen je even met rust laten en jezelf. Zet je in een comfortabele positie en leg je duim tegen elk van je vingers, te beginnen bij de wijsvinger. 
 1. w i j s v i n g e r: een moment waarop je je moe maar voldaan voelde
 2. m i d d e l v i n g e r: een moment van liefde
 3. r i n g v i n g e r: een mooi compliment dat je gekregen hebt, dat je nu ook echt probeert te ontvangen en te voelen
 4. p i n k: een prachtige plek waar je intens gelukkig was
Ook deze oefening had een plaatsje in het boek gekregen, maar om mezelf er nog meer aan te herinneren maakte ik er een tekening van. Ik heb altijd al een heel visueel geheugen gehad, iets van foto's of plaatsen goed kunnen onthouden. Toch is deze tekening eerder een momentopname, want je verandert, je maakt nieuwe dingen mee, je groeit en die veranderingen zullen ook een impact hebben op deze oefening. Het is dus niet onnuttig om de oefening elke week eens te doen, over tijd hoef je je alleszins geen zorgen te maken, het neemt hoogstens 10 minuten in beslag, vergeleken met de nutteloze tijd die ik aan instagram verdoe, niet veel dus.

Omdat het kan, een nieuwe blog beginnen. Omdat het kan, even een time-out nemen, even de alledaagse sleur achter me laten, even focussen op die reis met mezelf. Omdat het kan en omdat het nu ook niet anders kan. 

Liefs,

7 opmerkingen:

 1. ooh Louise deze tekeningen zijn zo zo zo mooi!! Echt oprecht, ik kan er echt naar blijven kijken! Ik heb je portfolio bekeken, en wauw, zo mooi gedaan!! Ik ga de vijfvingeroefening ook eens doen, lijkt me heel fijn. Veel liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hoeft het inderdaad niet altijd allemaal te weten. Heb het boek ook op mijn e-reader staan, maar nog niet gelezen. Ben heel benieuwd! Ik ga zo meteen ook eens een kijkje nemen op je portfolio.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke post weet je me weer te inspireren. Ik ga deze oefening zeker doen! En ik ben heel enthousiast over je portfolio!!! Het ziet er zo goed uit! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zooooooo ongelofelijk trots op je lieverd! YOU CAN DO THIS!
  Heel heel veel liefde en succes gewenst met dit nieuwe begin!
  Liefs,
  Amber

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, Louise! Jij bent zo'n ontzettend inspirerend persoon! Deze post, zo mooi. (dat boek: MoodFood (ps: ik heb het al deels gelezen hihi), wat een aanrader!!), ik geloof erin dat dit ook weer een heel erg mooi boek is. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan lezen! (<3) Heel mooie tekeningen, die oefening ga ik onthouden!! (ohja: ik ben echt heel erg fan van je portfolio!!!) xx
  knuffel,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog nooit van deze oefening gehoord maar ik ga dit zeker vaker proberen! Nu ga ik eerst nog even je portfolio bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie en inspirerende post, love it!! En zo mooi gemaakt die tekeningen. Je bent echt een natuur talent!!

  BeantwoordenVerwijderen